דילוג לתוכן הראשי

כי העיניים שלנו אומרות הכל. ה-כ-ל!




לאחרונה הוזמנתי להכיר עולם מאד מעניין: אירידיולוגיה.
המארחת: רומי חוכמה. כן, זה השם שלה, והיא אכן עוסקת בחוכמה. חוכמת החיים והבריאות :)
המקום: ביתה של רומי ברעננה.
הנושא: נטורופטיה, בריאות ואירידיולוגיה, שהיא בעצם חוכמת האבחון בעיניים.
האירידיולוגיה היא תורה שלמה, שעוסקת באבחון בעיות בריאות דרך התבוננות בעין.
כן, נשמע קצת הזוי, לפחות לאנשים קטני אמונה כמוני.
מצד שני, אחרי מפגש אחד עם רומי הבנתי שיש באירידיולוגיה הרבה הגיון שמשולב עם הרבה מדע.

פתחנו בנישנושי בוקר בריאותיים. אצל רומי בבית אין דברים לא בריאים, ובשבילי זו הייתה הפעם הראשונה שהעזתי לטעום קולרבי. דווקא נחמד :)
רומי פתחה בהסברים על הסיבה שהביאה אותה לעסוק במקצוע הכ"כ מרתק הזה.
למקצוע הגיעה רומי לפני 18 שנה, כאשר קרובת משפחתה מדרגה ראשונה חלתה בסרטן השחלות והרופאים נתנו לה כשנה לחיות. באחד הביקורים שלה בבית חולים שמעה את הרופא ממליץ לקרובת משפחתה לאכול שוקולדים ובשר בקר. "ברגע ששמעתי את זה חשכו עיני והבנתי שאני צריכה להציל את קרובת המשפחה שלי", היא מספרת. "כבר ידעתי שסוכר מזין את הסרטן ובשר מכיל כל כך הרבה רעלים שהגוף שלה לא יוכל להתמודד איתם. לקחתי את המושכות לידיים ועברתי איתה תהליך ריפוי טבעי בשיטת אן ויגמור וכמובן טיפול רגשי. היא יצאה מהמחלה ובריאה כבר 18 שנה".
רומי בוגרת 6 שנות לימוד אירידולוגיה (אבחון דרך קשתית העין), נטורופתיה וצמחי מרפא ובעלת ותק מקצועי של למעלה מ-13 שנה.
רומי פיתחה שיטה משלה, ובאמצעותה היא מאבחנת ומטפלת בבעיות בריאותיות שונות – החל מבעיות מטבוליות ועד מחלות אוטואימוניות. דרך הקשתית היא מאבחנת את מצב הגוף והנפש והשפעתם זה על זה, והטיפול נעשה באמצעות התאמה אינדיבידואלית של צמחי מרפא ותזונה, תוך התחשבות באבחון האירידיולוגי, בתרופות שהמטופל לוקח, ובבדיקות דם.
מהי בכלל אירידיולוגיה?
מומחים טוענים כי מערכת העצבים מקשרת את המוח, את אברי הגוף וקשתית העין, מה שאומר שכל מה שקורה בגוף משתקף בקשתית העין.
האירידיולוגיה היא למעשה דף סיכום רשום של האדם.
התחלקנו לזוגות, ובאמצעות זכוכי מגדלת רומי לימדה אותנו לאבחן בעיות מסויימות בעין.
ניסינו לקרןא אחת לשניה בעיניים.
איך שרה אתי אנקרי?

"אני רואה לך בעיניים, אני רואה את הכל".
עוד הזדמנות לשים פה שיר מקסים, כי גם אם בעקיפין, הוא קשור :)
האירידיולוגיה אינה תחום ברפואה הקונבנציונלית, ואת זה חשוב לי לציין.
בעין אפשר לראות נקודות, עננים, קווים, וצבעים שונים- ולפי הסימנים מאבחן האירידיולוג את הבעיות הרפואיות, למרות שאני הייתי מתייחסת לזה בדיוק כמו שזה- רפואה משלימה, שאינה מחליפה בעיניי את הרפואה הקונבנציונלית, אלא עוזרת לה.
האבחון האירידיולוגי נעשה באמצעות בדיקה ממוחשבת המשולבת בהסתכלות ממוקדת בעיניים בעזרת זכוכית מגדלת ופנס. האבחון אינו כרוך בכאב, אי נעימות, או פולשנות.
ואם מעניין אתכם לשמוע עוד, או לקרוא עוד:
קליק לאתר של מבט לטבע - רומי חוכמה.

מבט לטבע- רומי חוכמה
שד' מנחם בגין 1, רעננה 
09-7745305
נייד: 052-8781537
מייל:  mabatlateva2@gmail.com

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)