אחרי הביקור שלי במסעדת ווסט סייד, המסעדה הכשרה המעולה ברויאל ביץ' ת"א, החלטתי שאני חייבת את מתכון הפוקאצ'ה המעלפת שאכלתי שם.
אין על פוקאצ'ה חמה שכזו, ובאיומים לייט הצלחתי להוציא מגיא מלכה, שף המסעדה, את המתכון שלהן :)
קבלו מתכון אלוהי לפוקאצ'ות(תיזהרו, זה ממכר!)
מתכון לפוקאצ'ות אלוהיות באדיבות שף גיא מלכה
מסעדת ווסט סייד(רויאל ביץ' ת"א)
המצרכים (ל-15 פוקאצ'ות אישיות):
25 גר' (½ קובייה או ½2 כפות שמרית) שמרים טריים
325 מ"ל (⅓1 כוסות) מים
15 גר' (1 כף) סוכר
500 גר' (½3 כוסות + 1 כף) קמח לחם או קמח לבן פשוט מנופה
40 מ"ל (½2 כפות) שמן זית
15 גר' (1 כף) מלח
להברשה:
מעט שמן זית (עדיף מתובל בשום כתוש, רוזמרין וטימין)
חופן מלח גס
אופן ההכנה:
מערבלים במיקסר עם וו לישה את השמרים עם 150 מ"ל (2/3 כוס) מים. מוסיפים את יתרת המים, הסוכר והקמח, ולשים כ-6 דקות. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים דקה נוספת. מערבלים עוד ערבול אחד ומוציאים את הבצק כשהוא נפרד מהדפנות של קערת המיקסר. מעבירים לכלי משומן, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-20 דקות עד שהבצק יתחיל לתפוח. לשים להוצאת האוויר מהבצק ומחלקים ל-15 כדורים, במשקל 50 גרם לערך. שמנים בשמן זית, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר ל-24 שעות, כדי לצמצם את השפעת הגלוטן. מחממים את התנור ל-250 מעלות ומניחים בתוכו לבנת אפייה (אם יש) או תבנית הפוכה. אלה יתנו בהמשך לבצק מכת חום, שתיצור תחתית פריכה (כמו של פיצה). מותחים את הכדורים לרצועות באורך 20 ס"מ, מניחים בזהירות על התבנית ההפוכה או האבן, ואופים 5 דקות, עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ובעודן חמות מורחים את הפוקאצ'ות בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס.
ויאללה, לאכול :)
צילום: שונית וייס
(הידיים והציפורניים של יונית צוקרמן)
תגובות
הוסף רשומת תגובה