דילוג לתוכן הראשי

סילבסטר במסעדות: ארוחות סילבסטר 2013, איפה מה וכמה :) חלק ב: סילבסטר בצפון ובדרום






אם אתם מחפשים לחגוג את תחילת השנה החדשה במרכז, תוכלו למצוא המלצות בפוסט הקודם.
אבל...
לא כולם "מרכז", ולכן, לא קיפחתי גם את אנשי הצפון(נתניה וצפונה) והדרום(ראשל"צ ודרומה).
שנתחיל?

********************************************************************************************

צפון:
**********

סילבסטר גלילי במסעדת ארנולד'ס
------------------------------------------


שף אורי ארנון, ארנולד'ס

מסעדת 'ארנולדס' ממוקמת בכניסה למושב נתיב השיירה, בלב הגליל המערבי העשיר בנוף כפרי של חורש טבעי.
השף אורי ארנון החליט לפתוח מסעדת גורמה כשרה על מנת לנפץ את מיתוס ה"כשר או טעים".
לבילוי סילבסטר מושלם מציע ארנולד'ס לא רק תפריט עשיר, עסיסי ומיוחד אלא גם את הנוף הגלילי הקסום, באווירה כפרית - רומנטית.
פותחים בשוט של פונץ' מהביל לחימום האווירה. למנות הראשונות יוגשו מבחר טאפאסים גליליים לצד פוקאצ'ה חמה מהתנור: סביצ'ה אינטיאס, במקפא ווסאבי - פטה כבדי פרגית לצד ריבת בצל ושום קונפי - קרפצ'יו עגל בחומץ בלסמי ושמן זית בתולי - סטייק פורטובלו בגריל.
בקולקציית המנות העיקריות: קדירת טלה בירקות שורש/ נתחי אסאדו שעושנו ונאפו עד נימוחות/ מילאנסה קאבאג'ו – שניצל עגל בפאנקו וביצה עלומה.
לסיום מתוק עם טעם של עוד: קראמבל תפוח חמצמץ ופירות יער, קומפוט של קיווי עוקצני, מוס שוקולד מריר.
*הארוחה כולה תוגש לצד לצד ברוט צונן למשך כל הערב
מחיר לסועד: 270 ש"ח כולל הכל.
ארנולד'ס, מושב נתיב השיירה, בכניסה למושב.
טלפון: 04-9522211
www.uriarnold.co.il

********************************************************************************************

פותחים את השנה החדשה במסעדת ערמונים חוף צמח מול הכנרת
---------------------------------------------------------------------------

דואט ערמונים. צילום: דניאל לילה

מסעדת ערמונים, בצמח מול הכנרת פותחת אתכם את השנה האזרחית החדשה, בערב בלתי נשכח, ומזמינה אתכם לחגוג עם הרבה רומנטיקה, מוזיקה וגורמה שזורם לשולחן ללא הפסק. במסגרת חגיגות סילבסטר 2014 ורד רומנטי שיוענק לכל אישה בכניסה, סעודה מפוארת הכוללת 4 מנות של ספיישל והופעה של זמרת אורחת- רעות יהודאי, שתנעים את האווירה ותפתח את מסיבת הריקודים לתוך הלילה.
כל זאת במחיר של 189 ₪ בלבד לסועד או 389 ₪ לזוג. מומלץ להזמין מקומות מראש. 
מתפריט הסילבסטר ב'ערמונים' צמח:
בראשונות: סביצ׳ה טונה אדומה עם אבוקדו ותפוחי עץ בתיבול פיקנטי שקדי עגל צרובים על הפלנצ׳ה על מצע קרם עגבניות ועלי מנגולד מוקפצים בשום לימון, סלט אפרסמונים עם חסה, אבוקדו, אגוזי מלך מסוכרים, בווינגרט בלסמי , סינטה כבושה על מצע של סלט שורשים בווינגרט חרדל.
בעיקריות: טרין סלמון וסלק אדום על מצע פולנטה מתירס טרי ברוטב שמנת פסטו, נתח קצבים על מצע פירה שורשים, דואט פילה בקר וצלעות בייבי על מצע פירה ערמונים ורוטב יין, דג לברק שלם תוספת אנטי-פסטי, פפרדלה אליולי ארטישוק ירושלמי וערמונים
בקינוחים: מוצרט שוקולד לבן מרנג אגוזים בציפוי קרם שוקולד לבן ותותים פרופיטרולים (מיני-פחזניות) במילוי קרם פטיסייר פרווה וזיגוג שוקולד מריר.
טלפון להזמנות 04-6266555
אתר:  www.armonimm.co.il


********************************************************************************************

אנגוסילבסטר- פותחים את השנה החדשה בחגיגת בשרים 
------------------------------------------------------------------

בשרים באנגוס חיפה. צילום: דניאל לילה

לרגל פתיחת השנה האזרחית  מסעדת אנגוס בחיפה עושה כבוד לשנה החדשה ומציעה חגיגת בשרים.
המסעדה תלבש חג ותהיה מקושטת באווירת הסילבסטר, מוזיקה תנעים את האווירה, ופינוקים בחצות.
הסועדים יהנו מתפריט מיוחד לאנגוסילבסטר שהרכיב השף נבות שלח . 
הזמנת מקומות מראש. 
מחיר לסועד יחיד – 275 ₪ 
מחיר לזוג סועדים – 550 ₪ 
תפריט:
לשבירת התיאבון והקרח:
דואט קרפצ’יו רומנטי, בין סינטה ופילה.
אנגוסלט מרענן - סלק, גבינה כחולה, בצל מדורה ואגוזים, ברוטב בלסמי.
לחימום הבטן:
מרק קרם חצילים עם פירורי אסאדו וערמונים.
לתחילת החגיגה:
מינוט סטייק פיקניה - על חגיגה חורפית של ירקות בגריל.
מינוט סטייק טלה - על ירקות שורש אפויים, בקרם צ’ילי פיקנטי.
קלאסילבסטר (בחירה ממבחר מנות הבשרים הקלאסיים שלנו):
זוגי - 800 ג׳ על העצם: אנגוס טומהוק / פריים ריב קינג / פורטרהאוס.
אישי - 300 ג׳: סינטה / אנטריקוט / פילה.
* המנות מוגשות בתוספת גראטן או כרובית, עם פטריות שיטאקי, בשום ורוזמרין.
קינוח:
פאבלובה תותים או פונדנט שוקולד.
הארוחה כוללת מגוון יינות המוגשים במסעדה
מסעדת אנגוס רחוב המגינים 27, עיר תחתית, חיפה
טלפון להזמנת מקום 04-8626603
http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=9728

********************************************************************************************

סילבסטר 2013 ב"אדמה" שבזכרון יעקב- חגיגה ספרדית
-------------------------------------------------------------------


חגיגה ספרדית באדמה, זכרון יעקב

במסעדת "ADAMA-בקתה קולינארית" בזיכרון יעקב חוגגים את סילבסטר 2013 במלוא הרגש, הקצב והסגנון, ומזמינים אתכם להרים כוס קאווה (על חשבון הבית) לשנה האזרחית החדשה עם תפריט ספיישל מיוחד שרקח ליאור בהשראת המסורת הספרדית. הרבה קצב יעלה על השולחן של ADAMA בסילבסטר 2013 עם סעודה ספרדית מטריפת חושים שתרקיד על השולחן מנות ראשונות של  באווריה אפונה, מרק ערמונים עם קצף כמהין, פילה דג ים,לעיקריות צלעות טלה או טורטליני פטריות לצמחונים, ולקינוח פיננסייר שקדים עם גלידת טרפלס שוקולד,דובדבני אמרנה,מרנג וטוויל קקאו
עם סיומה של הסעודה - החגיגה הספרדית רק מתחילה.. 
אתם מוזמנים להיסחף אל רחבת הריקודים שתוקם בחללי המסעדה, וליהנות מערב בלתי נשכח עם Dj שינגן עד אור הבוקר.

חגיגות הסילבסטר 2013 יתקיימו במסעדת ADAMA השוכנת בבניין אבן עתיק משוחזר בסגנון המאה הקודמת - שמזמין אתכם לפתוח את השנה האזרחית החדשה באווירה אותנטית ורומנטית. במקום מחכה לכם אווירה כפרית המשתלבת עם חצר מטופחת שמקיפה את המקום בצמחי תבלין רעננים ופרחים המדיפים ניחוחות משכרים. ב- ADAMA תוכלו ליהנות מתפריט עשיר ומגוון, העשוי מחומרי הגלם המובחרים והטריים של הצפון, לצד תפריט יינות במסורת תרבות היין של זיכרון יעקוב - כולל יינות בוטיק מקומיים ומובחרים במחירים לכל כיס ומותאמים למנות הבית. 
מחיר לסעודת הסילבסטר באדמה(כולל כוס קאווה)- 210 ש"ח
תפריט סילבסטר:
פתיח
בוואריה אפונה עם קרם שום יוגורט עיזים
לבחירה
מרק ערמונים עם שמן כמהין\מרק ארטישוק ירושלמי 
****
סלט סלנובה עם אפרסמונים,חמוציות,צפתית מעודנת וחומץ שמפניה
****
פטה לבבות אווז עם ג'לי רימונים וקרוסטינים
פילה דג הליבוט עם גרטאן תפו''א ותרד 
עיקרית לבחירה
צלע טלה עם טורטליני במילוי אווז
קרם בטטות ומרווה ופולנטה קשה עם גבינות מלוחות
{מנה טבעונית בנוסף}
טורטליני דוקסל פטריות עם קרם בצלים,בצלי שאלוט וטרגון
קינוח
פיננסייר שקדים עם גלידת טרפלס שוקולד,דובדבני אמרנה,מרנג 
וטוויל קקאו

מחיר להשתתפות במסיבה בלבד - 110 ₪ (כולל נשנושים)
*למזמינים ארוחת ערב 25 ש"ח למסיבה
לא כולל שרות
ADAMA  בקתה קולינארית
מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זיכרון יעקב
אתר הבית: www.adama-bc.co.il
טל': 054-4315094, 04-6293183 דוא"ל dganit@adama-bc.co.il

********************************************************************************************

ספיישל סילבסטר ברפאלו האיטלקית
---------------------------------------------


קדירת פירות ים, רפאלו. צילום: אילן לוי

ברשת האיטלקית רפאלו הכינו השפים שחר ברנע ומשלב מסאלחה מנות ספיישל מיוחדות לקראת הסילבסטר.
בסניף הכשר שבקריון, יגישו פולפטה בס על קרם עגבניות ויוגורט, פילה דניס על פירה תרד ארטישוק ירושלמי, רביולי סלמון בקרם עגבניות ומוסר על פירה ארטישוק ירושלמי ותרד.
בסניף הלא כשר שבקסטרא, יוגשו בין היתר פולפטה שרימפס- כדורי שרימפס על מצע יוגורט ועגבניות, טליאטה פילה בקר פונגי וקדירת פירות ים עם סרטנים כחולים, שרימפס, מולים, וקלאמרי ממולא, ברוטב שמנת וקרם עגבניות, פסטיס ובזילקום לצד אורז בר.
בשני הסניפים יוגשו לסועדים כוסות שמפניה בחצות.
לאתר המסעדה: http://raffaelloc.co.il/

********************************************************************************************

שנה חדשה באדלה ביסטרו ב-365 ש"ח לזוג
------------------------------------------------------



כבכל שנה, יחגגו באדלה ביסטרו שברמת ישי את כניסת השנה החדשה בארוחה חגיגית במיוחד בת 3 מנות.
לרגל המאורע תעלה הארוחה הזוגית 365 ש"ח, כמספר ימי השנה.  
הארוחה תכלול:
מנה ראשונה לבחירה: סביצה דג מוסר ים עם נגיעות תות שדה ועשבי תיבול,קרפציו עגל בתיבול עדין עם נגיעות פומלית, אנטיפסטי חורפי מיוחד דלורית שומר ושום קונפי פלפלים קישואים בשמן זית ובלסמי מצומצם. 
עיקריות: צלעות טלה בתנור על ירקות שורש ואורז צבעוני; לברק בתנור עם עשבי תיבול תרד מנגולד על פירה תרד  ורוטב פלפלים אדומים; ניוקי צבעוני עם שרימפס סלק  שום שמן זית ושקדים קלויים.
קינוח זוגי 
למברוסקו או סנגריה חמה 
אדלה רמת ישי. לא כשר 
להזמנות: 049535358 

********************************************************************************************

דרום:
************
תפריט הסילבסטר של מסעדת כרמים(מושב סגולה)-השף סהר רפאל
-------------------------------------------------------------------------------


סילבסטר ב"כרמים".צילום: שונית וייס

התפריט הורכב במיוחד עבור ערב הסילבסטר, המנות אינן מופיעות בתפריט המסעדה היומי.
כל המנות המיוחדות מיועדות לבחירה אישית בטווח מחירים מגוון.
הערכת מחיר של ארוחה עבור סועד- החל מ- 150- 250 ₪.

תפריט סילבסטר 2014
ראשונות:
מרק קרם ארטישוק ירושלמי וקציפת כמהין בליטוף שמן ריחן 
סלט אנדיב פלחי אשכולית חסה אייסברג גבינה כחולה תות שדה בצל סגול ועלי מזונה פריכים
סלט שורשים, מבחר ירקות שורש אגוזי פקאן מסוכרים חמוציות וגבינת בושרון
ארטישוק צעיר עם עגבניות שטח ומוצרלה די באפלו עלי ריחן ויניגרט לימון 
קרפצ'ו פילה בקר מקומי שמן זית בתולי בלסמי ממודנה ביישון ארוך עם גבינת רג'יאנו ורוקט 
ריזוטו שקדי עגל ופטריות אנוקי עם חמאת רוזמרין ויין שרדונה 
אוייסטרים מבראטן בתחמיץ הדרים ויין סמוק עם בצלי שאלוט קצוצים
קוקי סנג'ק בשמנת זעפרן על פולנטה ערמונים 
חציל שרוף על הכיריים מוקרם בגבינת פרובלונה מעודנת עם סלסת עגבניות חמימה ושמן ריחן
סשימי טונה על סלט קלמארי עם שעועית לבנה עגבניות בצל סגול ופלפלים בצבעים 
עיקריות:
סטייק אנטרקוט צלוי בגריל בליווי מח עצם ורוטב פלפלת \יין אדום 
לוקוס שלם במחבת עם שלל ירקות שורש לימון עשבי תיבול שמן זית 
פילה אנטייאס צרוב בגריל מונח על סלט חם של פלפלים תרד ולימון ברוטב קרם עשבי תיבול
טורנדו רוסיני מדליוני פילה בקר וכבד אווז ברוטב בורדולז עשיר בליווי ירקות ירוקים
פורטר האוס סטייק טיבון פילה וסינטה צלוי בגריל ומסיים בתנור ברוטב שמנת ודיג'ון בליווי נפוליאון בטטה ותפוחי אדמה 
לובסטר שלם בבישול הקלאסי מוגש  בשלמותו בליווי 3 רטבים שמנת מרווה ,קרם כמהין ואייולי עשבי תיבול 
ים של שרימפס רבע ק'ג של שרימפס עם תאנים רוקפור שמנת ומרווה 
קדרת פירות ים טריים שרימפס קלמארי מולים וירקות ברוטב רוזה בהקרמה עדינה 
פסטה טרספונגס–פטריות פורטובלו פורצ'יני ואנוקי בשמנת וכמהין עם בזיליקום ופרמזן 

להזמנות: מסעדת כרמים, מושב סגולה
http://cramim-sgula.co.il/
טלפון: 1700-555-856

********************************************************************************************

סילבסטר מהסרטים במתחם ה-VIP- יס פלאנט בראשון לציון
-----------------------------------------------------------------------


חגיגות סילבסטר ביס פלאנט ראשל"צ

מתחם הקולנוע יס פלאנט ראשון לציון, פותח את השנה האזרחית החדשה בבילוי מהסרטים במתחם ה- VIP היוקרתי.
הצעת האירוח כוללת ארוחת גורמה אקסקלוסיבית בטרקלין ה -VIP  ואחריה הקרנת טרום בכורה לסרט:"להציל את מיסטר בנקס" עם טום הנקס ואמה תומפסון והקרנות נוספות ממבחר שוברי הקופות העכשוויים.
לקראת חצות תיערך התכנסות בלובי מתחם ה- vip המקושט והמעוצב לכבוד שנת 2014, הכוללת ספירה לאחור.
בחצות הרמת כוס שמפנייה לכבוד השנה האזרחית החדשה.
תפריט הסילבסטר החגיגי יכלול מנות שף חלביות ובהן,  בין השאר, טאפסים ומתאבנים, שיפודי סלמון לצד רוטב שמנת צילי,מרק ערמונים, בר פסטות בהקפצה פורנטלית של השף, בר בורגר פורטבלו, שמפניה איכותית ומגוון קינוחים מפתיעים. 
מזנון הקולנוע הכולל פופקורן, נאצ'וס, גלידות, שתייה קרה וחמה יהיה חופשי וללא הגבלה לאורך כל הערב.
נשיקת חצות תתקיים בהרמת כוסית  שמפניה  חגיגית  בטרקלין ה- VIP .
יש להגיע 45 דק' לפני תחילת הסרט על מנת להנות מארוחת הערב.
עלות הכרטיס הינה- 199 לאדם.
*הכניסה מעל גיל 18 בלבד.
זמני ההקרנות:
20:30 - כניסה לסרט "ההוביט מפלתו של סמאוג" בתלת ממד
20:50  - כניסה לסרט "להציל את מיסטר בנקס" (טרום בכורה מיוחדת!)
21:20  - כניסה לסרט "חלום אמריקאי"
21:40 -  כניסה לסרט "חייו הסודיים של וולטר מיטי".

********************************************************************************************
הערה/הארה: כל המידע בכתבה סופק ע"י המסעדות ואין לי כל אחריות לגבי הפרסומים/המנות/המחירים.
לפני ההזמנה יש לוודא את כל הפרטים לגבי הארוחה במסעדה עצמה :)




והכי חשוב?
שתהיה שנת 2014 טעימה במיוחד!!!

מוזמנים לעקוב אחרי foodil



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)