דילוג לתוכן הראשי

אזני המן מוקטנים של מתוקה, ולמה הייתי הילדה הכי עצובה בפורים(:








חג פורים, החג הכי שמח, השאיר לי צלקת.
לא, לא על האוזן של המן (-:
פורים. הייתי ילדה קטנה, בביה"ס היסודי "אלחריזי" בת"א. 
בביה"ס כל אחד הכין משלוח מנות,
היינו מכניסים את כל המשלוחים לשק יוטה גדול, 
וכל אחד היה שולח את היד לשק,
ומוציא משלוח צבעוני ומלא בכל טוב.
אמא שלי תמיד השקיעה במשלוחי המנות.
היא הכינה תמיד משלוחים כאלו, שאני הייתי שמחה לקבל לעצמי.
באותו פורים עצוב ילדה אחת שכחה להביא את המשלוח.
לקחנו קרטון בכיתה, כמה ילדים תרמו כמה פריטים,
וזה היה המשלוח הכי מעפן שהיה אפשר לדמיין.
כשהכנסתי את היד, אמרתי לעצמי:
"רק שלא יצא המשלוח העלוב הזה".

ומה אתם חושבים שקרה?
הוא! דווקא הוא יצא!
חזרתי הביתה עצובה. מאד מאד עצובה.
המילה "מבואסת" לא הייתה אז במלאי, 
אבל אם זה היום היום, 
הייתי מגדירה את מצבי כילדה הכי מבואסת בביה"ס בפורים.
מבואסת, עד כדי בכי. 
אמא שלי ניסתה להרגיע אותי במילים של אמהות:
"זה שטויות", "נקנה לך ממתקים חדשים", 
אבל אני הייתי עצובה.
מאז, אזני המן, כשאני רואה אותן, אני חוגגת.
פיצוי על "משלוח השאריות" שלא אשכח לעולם.
אין מה לעשות, טראומות ילדות נשארות לנצח(-:
כשהגיע המארז שקיבלנו מ"מתוקה", חגגתי עליו.
הוא היה עטוף יפה, עם אזני המן בצבעים ומילויים שונים.
לא עברו יותר משתי שניות, האריזה כבר נפתחה:




באריזה היו כ-20 אזני המן, בגודל מפתיע, קטנטנות ומתאימות למי שרוצה רק טעימה מהפורים, בלי להרוס דיאטות.
איפה הבעיה? 
מרוב שהם קטנים וטעימים, אכלתי מהם עוד. ועוד. ועוד. ועוד.
בקיצור: לא השארתי כלום.
ככה חוסל תוך רבע שעה מארז שלם של אזני המן(-:
צילומים, ולאכילה!
אז מה היה לנו שם?
בעיקר אזני המן פריכים ומאד טעימים,
כשנקודת החולשה שלהם הייתה הקלות שבה הם נשברים.
אבל(כי כמו תמיד יש אבל), הטעם שלהם חיפה על הכל.
המילויים מצוינים, והמרקמים מעניינים:







השנה, החליטו ב"מתוקה" שגולת הכותרת תהייה סדרה מלכותית- "פרג הוא המלך",
בשילוב עם הקולקציה הקלאסית.
הקונדיטורית מירי ארזי מרשת "מתוקה" החליטה השנה להישען על הנוסטלגי והמוכר עם טוויסט עכשווי ומגוון.
קולקציית פורים 2013 כוללת ליין "פרג הוא המלך":
פרג הפתעות – אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג, צימוקים ואגוזי מלך.
פרג שוקולד - אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג ושוקולד מריר איכותי.
פרג דובדבנים - אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג ודובדבנים המעניקים חמצמצות עדינה.
פרג תפוחים - אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג ותפוחים.
פרג פרג - אוזן המן מבצק פריך נימוח מנוקד בפרג ובמילוי פרג עשיר.
מחיר:
32 ₪ למארז (כל מארז מכיל טעם ספציפי) - 20 יחידות (270 גרם)                                                                                                                         59 ₪ למארז מיקס פרג מכל הסדרה - 36 יחידות (500 גרם)








המארז שאנחנו קיבלנו לבדיקה וסיקור היה מארז משולב של "פרג הוא המלך", והקלאסיקות:






ליין קלאסיקה בבצק פריך מתובל:
אוזני ההמן מבצק חמאה עדין ומתובל , דק ופריך(וכמו שכבר הזכרתי, גם שביר בזכות הדקיקות הזו):
תמרים ומלך – אוזן המן בבצק מתובל קינמון  ובמילוי תמרים ואגוזי מלך.




שוקולד פאדג' - אוזן המן בבצק זברה שחור /לבן  ובמילוי פאדג' שוקולד נימוח







חלבה - אוזן המן בבצק פריך משובץ בסומסום  ובמילוי חלבה.
פקאן מקורמל - אוזן המן מבצק פריך חמאתי ובמילוי אגוזי פקאן מקורמלים.
שוקולד ילדים - אוזן המן מבצק פריך חמאתי ובמילוי שוקולד השחר ועדשים צבעוניים
מחיר:
32 ₪ למארז (כל מארז מכיל טעם ספציפי) -  20 יחידות (270 גרם)                                                                                                                        
 59 ₪ למארז מיקס קלאסיקה מכל הסדרה-    36 יחידות (500 גרם)


ב"מתוקה" לא שכחו גם לדאוג לאזני המן ללא סוכר:

אוזני המן נטולות סוכר בבצק מנוקד שקדים
פרג ללא סוכר
שוקולד ללא סוכר








סיכום:
כל אחת מאלו שטעמתי הייתה טעימה.
אם אתם מתארחים בפורים, זה יופי של משלוח מנות לקחת איתכם,
וליד הקפה זה בכלל מושלם(-:

מתוקה מאחלת לכם חג פורים שמח,
וגם אני(-:



מתוקה- רשימת סניפים:
סניף כפר סבא- מתחם G, כפר סבא
סניף רמת אביב- טאגור 30, תל אביב
סניף הרצל- הרצל 18, תל אביב
מרכז ויצמן- חנות קונדיטוריה ומתנות- רח' וייצמן 14 ת"א (בית החולים איכילוב)  
סניף אסותא- חנות קונדיטוריה ומתנות, רחוב הברזל 20, רמת החייל תל אביב.
מתוקה ROOMSERVICE בפריסה ארצית- מגיע לכל הארץ בהזמנת כיבוד/אירוע:
1-700-723-723





 ***כל הצילומים והטקסטים מוגנים בזכויות יוצרים, ואין להשתמש בלי אישור בכתב משונית וייס

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)