"סוגת מחפשים את התערובת הבאה לאורז.
אנחנו רוצים שתהיי חלק מצוות מצומצם שיתן לסוגת רעיון לתערובת התיבול הבאה"
ככה זה התחיל, בהודעה שקיבלתי למייל.
הזמינו אותי לסיור כדי לבחור עבור "סוגת" את הטעם הבא של "תערובת תיבול לאורז".
הסיור התקיים בשוק לוינסקי, השוק שבו "תבלינים" הם מרכיב דומיננטי, מעבר לשאר הדברים הטובים שיש בשוק הטעים הזה:
את הסיור העביר השף יאיר פיינברג, שהחברה שלו, feincook, עוסקת בחדשנות קולינארית.
ביחד עם אנשי השיווק של סוגת יצאנו להסתובב בשוק, לטעום, להריח, להתנסות:
עברנו בכמה "מוסדות" בשוק, התחלנו עם תבלינים אצל "הפרסי",
(כלבו זול גדי), שם טעמתי בפעם הראשונה אוכמניות פרסיות שנקראות "זרש".
זהו, התאהבתי(-:
הן חמוצות ועוקצניות, טעימות ומעשירות מאכלים:
כמה צבע ועונג יש בחנויות האלו!!!
אצל הפרסי טעמנו גם רכז רימונים שהיה מעולה:
באגף המעדנים(זיתים, גבינות, דגים) ביקרנו בשני מקומות הורסים וטעימים במיוחד:
הראשון, מעדניית יום טוב
את יומי לוי אני מכירה, כבר ביקרתי אצלו בעבר וקניתי כמה דברים מצוינים,
וזו הייתה הזדמנות נהדרת לעבור אצלו שוב, ולהנות מכל גבינה, מכל זית,
ומכל מעדן שיומי ואחיו איתן מכינים במו ידיהם:
המקום המצוין השני שביקרנו בו,
שגם הוא מעדנייה מוכרת וטעימה במיוחד,
הוא אברמנטו.
בזכות אותם דברים בדיוק:
הדגים המיוחדים, הגבינות והזיתים.
משם צעדנו להפסקה של בורקס,
ויש שיגידו שהוא הבורקס הכי טוב בארץ,
בורקס פנסו
היה טעים, דיאטטי(כן, בסדר), והאווירה?
נו, שוק לוינסקי, הכל שם לא בדיוק חדש אבל חגיגי(-:
התחנה הלפני אחרונה הייתה "גבינות השומרון":
אספנו כמה גבינות טובות(ויש שם לא מעט כאלו),
כדי להגיע לנקודה האחרונה והמרגשת:
תיבולים רם
חנות המפעל נמצאת ברחוב החלוצים 28 בשוק לוינסקי,
ואיך שנכנסים לשם, מתמלאים בריחות מטורפים
של כל תבלין שרק עולה לכם לראש:
שם, בחנות הזו, שגם "סוגת" קונה ממנה את התבלינים,
התחיל המסע האמיתי.
שם קיבלנו המון תבלינים צבעוניים,
כדי שאנחנו, אנשים מתחום הקולינריה,
נוכל לרקוח ולהרכיב עבור סוגת רעיונות לתערובת הבאה,
שמתוכם תיבחר התערובת האחת שתצא לשוק בקרוב:
אני הכנתי תערובת שבעיניי, היא הכי חסרה לי במאגר התערובות.
בינתיים, אני נותנת לכם את התוצאה הסופית של האורז שלי, ומתכון יגיע בפוסט הבא:
תערובת תיבול לאורז. סוגת ביקשו, אני הכנתי(חלק ב').
בינתיים, תהנו מהתמונה, ומותר לכם לפנטז על ארוחת הצהריים הבאה, עם האורז הנפלא שהכנתי:
תגובות
הוסף רשומת תגובה